Pressning
– Vi formar stålet efter din vilja sedan 1918

Pressning

Pressning = Funktion, tolerans och passform… Ge oss en utmaning!

Pressning och stansning av avancerade produkter med precision i form, djup och yta.

Produktegenskaper pressning

Tillverkade i stål, härdbart stål, rostfritt stål, höghållfast stål, koppar, mässing, aluminium

Komplicerade geometrier

Höga krav på funktion, toleranser och passform

Användning av ultrahöghållfast stål

Kontakt

Kontakta oss så hjälper vi dig 

Tel: +46 (0) 370 798 05
Mail: ulf.sundling@thorahlgren.se

Pressning av stål

Hos Thor Ahlgren ser vi stål som ett formbart material, likt de gamla mästarna i industrins begynnelse. Vi har anammat arvet från de tidiga industriåren och kombinerat det med modern teknik. Samtidigt har vi bevarat själen av hårt arbete och hantverksskicklighet som präglade den tiden. Genom vår pressningsprocess tillverkar vi detaljer som uppfyller kundernas krav – från enkla till komplexa geometrier. 

Varför välja Thor Ahlgren?

  • Innovation och precision: Från prototyp till serietillverkning. 
  • Materialmångfald: Stål, höghållfast stål, rostfritt stål, koppar, mässing eller aluminium – vi hanterar det mesta. 
  • Miljöhänsyn: Vår hållbarhetsstrategi är integrerad i varje steg av produktionen. Vi mäter vårt CO2-avtryck och strävar efter hållbara affärer och en trivsam arbetsmiljö. 

Våra tjänster inom pressning

Har ni en artikel som behöver pressas? Vi är specialister på att produktionsanpassa den för att säkerställa att produktionen sker så effektivt som möjligt och enligt era specifikationer. Med våra maskiner stansar och pressar vi detaljer med exakthet i form, djup och yta. Oavsett om det är små eller stora serier, levererar vi alltid med avtalad precision. 

Vad är pressning?

Pressning är en process där metall formas med hjälp av en press och ett pressverktyg, ofta i flera steg. Metoden används för att tillverka detaljer med varierande och komplexa geometrier. Material som används vid pressning kan vara höghållfasta stål, fjäderstål, stål, aluminium, koppar och mässing. 

Excenterpressning

Excenterpressning är en plåtformningsteknik som används för att stansa, klippa eller forma material med hjälp av en excenterpress. Excenterpressen består av en ram, en rörlig överdel och ett pressbord samt en excentrisk mekanism som omvandlar roterande rörelse till en linjär rörelse. Ett pressverktyg placeras på pressbordet. När pressen aktiveras, roterar en motor en excenteraxel kopplad till ett svänghjul. Den excentriska formen på axeln omvandlar den roterande rörelsen till en linjär rörelse, vilket driver överdelen på pressen nedåt med stor kraft och precision. Processen kan upprepas snabbt och kontinuerligt, vilket gör excenterpressning till en mycket effektiv metod för massproduktion av plåtdelar. Excenterpressar används ofta i tillverkning där hög precision och snabba cykeltider är viktiga, såsom i bilindustrin, elektronik och andra sektorer med stora volymer av detaljer. 

Kontakta oss

Är du redo att ta ditt projekt till nästa nivå? Kontakta oss. Vi pressar alltid fram lösningar som passar dina behov, precis som vi och de gamla smederna alltid har gjort. 

Tel: +46 (0) 370 798 05
Mail: ulf.sundling@thorahlgren.se