CNC fräsning

Från prototyp till serietillverkning, vilket föredrar du?

Figurskärning i plåt med möjlighet till efterbearbetning i fräsmaskin.

Produktegenskaper CNC fräsning

Material, svart plåt, extra höghållfast stål, slitplåt, grovplåt, ämnen, rostfritt och aluminium

Plåttjocklek upp till 25 mm svart plåt

Max plåtstorlek 3000*1500mm

Fräsning med upp till storlek x=1016 Y=508 Z=635

Kontakt

Kontakta oss så hjälper vi dig 

Tel: +46 (0) 370 798 05
Mail: ulf.sundling@thorahlgren.se

CNC fräsning

Thor Ahlgren har en rik historia av metallbearbetning som sträcker sig över flera decennier. Våra rötter i traditionellt hantverk kombineras med en djup förståelse för de grundläggande principerna inom metallbearbetning, vilket ger oss en solid grund att stå på när vi utvecklar och förbättrar våra processer. Genom att bevara dessa traditioner kan vi leverera produkter som inte bara uppfyller utan överträffar kundernas förväntningar.

En av de viktigaste tillverkningsprocesserna vi använder idag är fräsning. På Thor Ahlgren erbjuder vi CNC-fräsning för att leverera högkvalitativa resultat. Vår expertis inom metallbearbetning, grundad på en stark tradition, har gett oss förmågan att integrera moderna tekniker som CNC fräsning. Detta innebär att vi kan möta dagens krav på precision och komplexitet i tillverkningen, samtidigt som vi bevarar kvalitén som våra kunder förlitar sig på.

CNC bearbetning av stål

Hos Thor Ahlgren ser vi stål som ett formbart material, likt de gamla mästarna i industrins begynnelse. Vi har anammat arvet från de tidiga industriåren och kombinerat det med modern teknik. Samtidigt har vi bevarat själen av hårt arbete och hantverksskicklighet som präglade den tiden. I vår CNC fräsning tillverkar vi detaljer som uppfyller kundernas krav – från enkla till komplexa geometrier.

Varför välja Thor Ahlgren?

  • Innovation och precision: Från prototyp till serietillverkning. 
  • Materialmångfald: Stål, höghållfast stål, rostfritt stål, koppar, mässing eller aluminium – vi hanterar det mesta. 
  • Miljöhänsyn: Vår hållbarhetsstrategi är integrerad i varje steg av produktionen. Vi mäter vårt CO2-avtryck och strävar efter hållbara affärer och en trivsam arbetsmiljö. 

Våra tjänster inom CNC bearbetning

Har ni en artikel som behöver CNC bearbetas? Vi är specialister på att produktionsanpassa den för att säkerställa att produktionen sker så effektivt som möjligt och enligt era specifikationer. Oavsett om det är små eller stora serier, levererar vi alltid med avtalad precision.

Vad är CNC fräsning?

CNC (Computer Numerical Control) fräsning är en subtraktiv tillverkningsprocess som använder datorstyrda maskiner för att avlägsna material från ett arbetsstycke och forma det till en önskad design. Processen involverar roterande skärverktyg som gradvis avlägsnar material enligt de instruktioner som matas in i maskinens dator.

Hur fungerar CNC fräsning?

1. Design och programmering: Först skapas en CAD (Computer-Aided Design) modell av den önskade komponenten. Denna modell översätts sedan till en CAM (Computer-Aided Manufacturing) fil som innehåller detaljerade instruktioner för CNC-maskinen.

2. Uppställning: Arbetsstycket fixeras på maskinens arbetsbord och verktygen monteras på spindeln. Maskinen kalibreras för att säkerställa noggrannhet.

3. Bearbetning: CNC-fräsen följer CAM-instruktionerna och skär verktygen börjar avlägsna material från arbetsstycket i en serie fördefinierade rörelser. Dessa rörelser styrs noggrant av maskinens dator för att säkerställa precision.

4. Efterbehandling: När fräsningen är klar kan arbetsstycket genomgå ytterligare bearbetning, som slipning eller ytbehandling för att uppnå den önskade finishen.

Fördelar med CNC fräsning

· Precision och repeterbarhet: CNC-fräsning kan producera identiska delar om och om igen med minimala avvikelser.

· Komplexitet: Maskinerna kan hantera mycket komplexa former och geometrier som skulle vara svåra eller omöjliga att skapa manuellt.

· Effektivitet: Automatiseringen minskar behovet av manuell övervakning och snabbar upp tillverkningsprocessen.

CNC fräsning hos Thor Ahlgren

Varje steg i vår tillverkningsprocess präglas av hantverksskicklighet och precision. Våra tekniker har många års erfarenhet och en passion för metallbearbetning, vilket reflekteras i varje produkt vi tillverkar. På Thor Ahlgren är vi specialiserade på CNC-fräsning och erbjuder en rad tjänster för att tillgodose dina tillverkningsbehov. Genom noggrann övervakning och justering av processen säkerställer vi att slutprodukten alltid håller högsta möjliga standard. Våra moderna maskiner och erfarna tekniker säkerställer att varje projekt levereras med högsta kvalitet och noggrannhet. Vi arbetar med olika material och kan hantera både små och stora produktionsserier.

Kontakta oss

Om du har frågor eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med dina CNC-fräsningsbehov, tveka inte att kontakta oss. Vårt team står redo att erbjuda rådgivning och skräddarsydda lösningar för ditt projekt. Kontakta oss här för att komma igång.

Thor Ahlgren – Din partner inom avancerad CNC fräsning.

Tel: +46 (0) 370 798 05
Mail: ulf.sundling@thorahlgren.se